La Concòrdia

La Mutualitat de Previsió Social ‘La Concòrdia’ de Cantallops és una petita societat de socors mutus constituïda per un grup d’obrers de la població el 1864. Aquesta societat, que té una invocació a Santa Llúcia,  assegurava als socis assistència mèdica i un subsidi per incapacitat als que no podien treballar, a part d’una paga de jubilació als socis més antics. Tot això, a canvi d’una quota d’entrada a la societat i una altra de mensual durant  la vida laboral del soci.

A part d’aquesta vessant assistencial, La Concòrdia de Cantallops ha funcionat des dels seus inicis com a centre social de la població.  Al seu recés es crearen diverses associacions culturals dedicades a dinamitzar la vida social del poble i a promoure la cultura entre els seus habitants.

L’edifici que acull la Societat La Concòrdia es construí entre els anys 1908 i 1910 al Quintà d’en Giralt, l’actual carrer  Progrés, al costat de la Riera de Torrelles. Es pogué edificar aquesta seu per les aportacions extraordinàries dels socis i també gràcies al seu treball. Es basteix en una combinació de construcció amb còdols i rajol vist, molt simple però efectista, amb una sèrie d’obertures cegues que en decoren les parets externes.

 

1_concordia 3_concordia 5_concordia 4_concordia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s