El projecte de senyalització del camí de l’aigua sorgeix de la proposa per a la campanya “Foc al cor, Salvem l’Empordà!” que realitzà IAEDEN i Salvem l’Empordà i a la qual Xarxa Paisatges va voler participar per tal de realitzar una intervenció als boscos cremats de Cantallops. Amb aquest projecte es volia donar a conèixer part del patrimoni cultural del municipi, a partir d’una intervenció senyalística, per tal d’afavorir-hi el turisme i el coneixement de l’entorn.
L’incendi de l’estiu de 2012 a l’Empordà va cremar una extensió d’unes 14000 hectàrees i Xarxa Paisatges va voler realitzar aquest projecte en benefici de l’economia local sense cap més fi que la total solidarització amb el greuge que han suportat els seus habitants.
Entre els objectius que es van marcar per aquest itinerari destaca la voluntat de posar en relleu els recursos naturals i patrimonials dels que disposa Cantallops. A l’itinerari que s’ha creat també s’ha volgut posar en valor part del patrimoni del municipi i part de la història, aproximant-la així a tothom qui vulgui.
Per fer més atractiu el projecte de cara al visitant i per marcar una diferència a les rutes tradicionals, s’han utilitzat les noves tecnologies per a la senyalística. La principal raó per fer-ne ús és la possibilitat d’ampliar la informació in-situ o bé des de casa. Per altra banda, al estar els textos i imatges en suport digital, les senyals són mínimes per tal de no provocar un impacte visual excessiu a l’entorn.
El camí de l’aigua és un projecte de Xarxa Paisatges i ha estat possible gràcies a les ajudes “Foc al cor”, convocades per IAEDEN-Salvem l’Empordà. Tanmateix, s’agraeix el suport de l’Ajuntament de Cantallops i la col·laboració de l’associació Cantallops Acció Cultural en el projecte.