Carrerada

Les carrerades són camins de ferradura, uns camins que s’habilitaren antigament per  traslladar el bestiar de forma eficaç d’un punt a un altre del territori. Eren passos empedrats, delimitats per parets de pedra seca i també servien per al transport de mercaderies i persones.

El tram de carrerada que es conserva a Cantallops es troba enmig d’una zona d’olivars, separant finques i marcant-ne els límits. Aquest antic camí forma part del Camí Estret, un antic vial que corre paral·lel a la riera de Torrelles i com el seu nom diu, de no massa amplada. Aquesta via unia el municipi amb els pobles veïns de Capmany i Sant Climent Sescebes.

Les carrerades es reconeixen per ser un tipus de vies protegides i delimitades pels murs de pedra seca que circumden els camps dels voltants del camí. Aquestes parets es construïen i reparaven amb les pedres que es treien dels camps en el moment de llaurar-los. Es col·locaven sense fer servir cap mena d’element d’unió, sense ciments ni argamasses, en sec. El fet que hi hagi parets de pedra seca al voltant del camí evita que la terra dels camps pugui esllavissar-se i tallar el pas en cas de pluges.

 

1carrerada 2_carrerada 3_carrerada SONY DSC

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s