Muralla

La muralla forma part del conjunt medieval del  Castell de Cantallops. Es fa difícil veure a simple vista el seu traçat ja que gran part ha estat enderrocada per obrir l’espai del nucli urbà,  aprofitada per a construir-hi habitatges adossats als seus murs o com a pedrera per a noves construccions, a mesura que el poble s’ha anat engrandint. Es bastí segurament durant el segle XII i es remodelà al cap d’uns 200 anys, quan s’hi afegiren els merlets que la coronen, equipats amb ganxos de pedra d’on penjaven uns batents de fusta  que permetien als arquers obrir i tancar l’obertura entre merlets per on disparaven les sagetes.

D’aquesta fortificació en resta, a part de la torre campanar,  un tram de muralla que consta d’un mur alt amb un pas de ronda d’uns 30 metres de llargada. El pas de ronda recorre la muralla per la cara interna i era per on circulaven els defensors de la plaça tant per a fer les rondes de vigilància com per defensar-la dels enemics.

La muralla, que encerclava i protegia la població, tenia dues portes amb arcs de mig punt obertes al sud i al nord. D’aquestes dues portes de la muralla només n’ha sobreviscut una petita part de l’arc del portal nord, al carrer de les Escoles. Es poden observar els grans carreus que formaven aquest arc, actualment inclosos dins el mur d’una de les cases del carrer.

 

 

1_muralla 2_muralla 3_muralla 4_muralla

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s