Els Prats

A la vessant sud de la Serra de l’Albera, en els termes municipals de Cantallops, La Jonquera i Sant Climent Sescebes,  s’hi troben unes zones de prats que solen inundar-se en èpoques de pluges abundants fet que propicia que siguin aptes per practicar la pastura de bestiar quan són seques, normalment en període estival.

La temporalitat d’aquest fenomen els converteix en ecosistemes únics, amb algunes espècies tant de vegetals com d’animals difícils de trobar a la resta del territori. De fet, és un p­aratge en regressió que forma part de la Xarxa Natura 2000, una xarxa europea d’espais naturals que es protegeixen per tal que hi puguin coexistir amb garanties tant les espècies d’animals i plantes com l’activitat humana que es desenvolupa al seu voltant.

Els estanys més grans de la zona són l’Estany d’en Parú, l’Estany Martí i el de Les Moles;  encara que cap d’ells creix fins gaire més enllà de les 2 hectàrees. S’hi poden observar diverses espècies del regne animal: insectes com escarabats aquàtics i libèl·lules;  amfibis i crustacis; alguns ocells com els ànecs, les cigonyes, els martinets i rapinyaires. Pel que fa als vegetals, cal destacar que en aquests prats inundables s’hi troben diverses espècies d’isoets, molt escassos al nostre país.

 

1prats SONY DSC 4prats SONY DSC

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s