Font de baix i Pont de Can Quim Daviu

La Font de Baix és una font senzilla construïda en un replà sobre la Riera de Torrelles, sota un gran plàtan. Com les altres fonts urbanes, la Font de Baix abastia d’aigua els habitants del poble de Cantallops que no tenien pou a casa, que eren la majoria.

Les fonts del nucli urbà deixaren de fer aquest servei quan l’any 1978 l’aigua corrent arribà a totes les cases del poble. Per fer arribar l’aigua de boca a la població es canalitzaren diverses deus provinents de la muntanya i els Abellars, obliterant diverses de les fonts que es trobaven en aquests paratges: la de la Verna, la d’en Galter i la de les Quatre Aixetes, entre d’altres. Així doncs, les fonts, tant les situades en zona urbana com les rurals, perderen la seva funció principal d’abastiment però prengueren un nou sentit més lligat a l’esbarjo.

El Pont de Can Quim Daviu, que es construí durant la segona meitat del segle XIX, és un pont d’una sola arcada que permet travessar la Riera de Torrelles. El pont s’erigí per permetre l’accés del trànsit rodat al nucli de la població.

 

1fontbaix 3_fontbaix 2_fontbaix SONY DSC

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s