El suro de les Tretes

El Suro de les Tretes és una alzina surera considerada arbre monumental per les seves grans dimensions i la seva antiguitat.  Aquest suro representa una de les indústries que històricament ha estat més important per a l’economia de la població, l’explotació comercial del suro, encara que actualment és una activitat gairebé residual en aquesta zona.

El tronc i les branques d’aquesta espècie es cobreixen de suro, un conjunt de cèl·lules mortes que produeix el propi arbre i que formen una capa lleugera i impermeable que el protegeix tant de les inclemències del temps com de possibles incendis. Aquesta capa és la part que dóna valor econòmic a l’espècie ja que un cop arrencada del tronc del suro, s’aplana enforma de planxes i es treballa fins a aconseguir productes d’ús quotidià com els taps de suro o revestiments per a parets.

Es desconeix l’edat d’aquest exemplar, tanmateix les alzines sureres poden viure fins a 250 anys. És una espècie molt resistent i la prova d’això és que si tenen la capa de suro intacte moltes d’elles poden rebrotar després d’un incendi.

 

3_suro 3suro 1suro DCIM100GOPRO surook

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s