El clot de la Tina

L’entorn de la Font del Clot de la Tina va ser construït per voluntat de Salvador Casas i Antònia Llongueras l’any 1916, tal com diu la inscripció que veiem sobre el broc de la font. Hi van fer plantar un til·ler que dóna ombra a una taula i uns bancs de pedra on es pot llegir la inscripció “Se suplica la llimpiesa”. Salvador Casas era un important propietari agrícola d’Olesa de Montserrat i, amb la seva dona, passaven moltes temporades al poble de Cantallops.

Les fonts eres freqüentades tant caçadors com picapedrers (la font del Pilar, al costat de la pedrera d’en Xuliman) i treballadors del bosc (la font del Ferreret, sobre l’indret de Les Saleres) però també tots aquells que buscaven l’ombra i la frescor de l’aigua durant una passejada. Esdevenen així un lloc de repòs i un espai humanitzat enmig de la natura, com aquesta en la que ens trobem, que s’hi varen construir bancs, una taula i un sortidor d’aigua.

Amb els aiguats de 1986 i 1989 la font va quedar ensorrada. El 1997, fou recuperada per un grup de joves voluntaris que organitzà diverses jornades de neteja. En l’actualitat, la font ha perdut part del seu cabal i és un indret visitat per excursionistes, famílies i per escapades solitàries.

 

El clot de la Tina Brollador

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s